Chiro

Chiro? Wat is dat nu net? Voor wat staat het? 

Aha, goei vraag! Achter de Chiro zit een hele geschiedenis. Zonder die helemaal te geven, kunnen we wel zeggen voor wat Chiro nu eigenlijk staat. 

Chiro wil kinderen en jongeren samenbrengen ongeacht hun sociale of culturele achtergrond, ongeacht hun fysieke of intellectuele capaciteiten. We geloven in een brede gemeenschap en willen jongeren er toe aanzetten om een engagement op te nemen in de buurt of de samenleving. Met rechtvaardigheid, graag zien en innerlijkheid als onze Chirowaarden vertalen we onze Chirodroom. 

Chiro Wilduraantjes bestaat sinds 1986. Kinderen en jongeren van WILDeren en DURAs samenbrengen is ons doel maar ook alle andere zijn welkom, ongeacht woonplaats. Met de leidingsploeg staan we zaterdag van 14u00 tot 17u00 weer klaar voor alle leden een tijd van plezier en vriendschap te geven. We motiveren het samen bouwen aan iets groter. Voor de jongste ribbels betekent dit samen een kamp bouwen, voor de oude aspi's gaat dit meer over engagement en verantwoordelijkheid in een groep. 

Meer informatie over de grote Chiro en over Chiro Wilduraantjes kan je vinden op deze pagina.