Info

Algemene info

Bij Chiro Wilduraantjes is iedereen hartelijk welkom, vanaf het eerste leerjaar. Samen met vriendjes van je eigen leeftijd, beleef je elke week opnieuw een toffe namiddag! Ben je nog niet helemaal zeker? Kom dan eens proberen, zaterdag van twee tot vijf. Niet twijfelen, zeker doen!

Inschrijven bij de chiro kost €30 voor het hele chirojaar. Dit omvat onder andere verzekering en een drankje op elke activiteit.

Zit je als ouder nog met vragen? Geen probleem, spreek ons gerust aan voor of na de activiteit, of neem een kijkje bij contact.

Kledij

'Ma, mag ik een uniform hebben?' Het is een vraag die je zoon of dochter reeds stelde of die binnenkort komen zal. Waarom dragen chiromensen eigen kledij ? Waarom allemaal gelijk ? Hoeveel kost dat ? Waar kan je zo'n ding kopen ? Zijn de kleren eerlijk gefabriceerd ? Enkele vragen waarop wij graag antwoorden. Onze bewegingskledij is een uitdrukking van onderlinge verbondenheid. Waar je ons ook tegenkomt, op straat, tijdens jouw vakantie ergens in de Kempen of in de Ardennen, je kan ons aan onze kledij herkennen. Blauwe hemden (en sweaters, al of niet met de groepsnaam), beige broekjes, broekrokjes of rokken, rode T-shirts, het zijn symbolen van diezelfde grote chirofamilie. Ons samenkomen in die kledij verwijst naar die grote groep, naar dezelfde idealen en dromen voor onze wereld. Dat ons speelse uniform - eigenlijk spreken we liever over chirokledij - ook uitdrukking is van een vorm van gelijk-waardigheid, spreekt voor zich. Dezelfde outfit zegt : geen onderscheid in rang of stand, geen uiterlijke tegenstellingen meer. Zelfs het vroegere onderscheid meisje-jongen, waarbij iedere sekse een eigen uniform met eigen kleuren had, werd opgegeven.

De Chiro kiest ervoor om de chirokledij te fabriceren in sociaal eerlijke omstandigheden. Zij sluit daarbij aan bij de campagne Schone Kleren van de organisatie Wereldsolidariteit.

De chirokledij is niet duur. Een volledig assortiment, sweater of hemd, broek of rok, T-shirt, kost afhankelijk van de maat ongeveer 65 tot 70 euro. Bron:www.chiro.be

Chiro Wilduraantjes

Voor onze chiro hebben we enkele aanpassingen gemaakt. Zo hoeft men bij ons geen rood T-shirt van Chirojeugd Vlaanderen te kopen. Om de prijs te drukken hebben wij immers zelf onze rode T-shirts laten maken. Die T-shirts zijn elke week bij ons verkrijgbaar. Verder heeft men de keuze tussen een hemd of een sweater met groepsnaam, die bij ons te bestellen zijn. Ten slotte is de beige broek of rok bij ons nog niet verplicht. Wel raden wij dit aan. De broek of rok zijn ideaal om te ravotten en van een uitstekende kwaliteit. Sinds kort kan je ook tweedehands chirokledij kopen en/of binnenbrengen.

Voor verdere informatie kan men steeds terecht bij iemand van de leiding.

uniform

Links

Chirojeugd Vlaanderen

www.chiro.be

Hier vind je werkelijk alles wat met de chiro te maken heeft: algemene informatie over de chiro, afdelingen, structuur, het jaarthema, activiteiten of vormingen die op til staan, een chiroforum, liedjesteksten, een spelensite... Teveel om op te noemen. Dé place to be voor surfende chirofanaten.

 

Chiro Limburg

www.chiro-limburg.be

Wil je weten hoe ons verbond werkt, wie ze zijn en wat ze doen? Neem hier dan zeker eens een kijkje!

 

De Banier

www.debanier.be

Distributiekanaal voor Chirokledij, spelmateriaal en artikelen met het Chiro- logo.

 

Andere chiro's in de buurt

Chiro's uit ons gewest Kroïnjel

Chiro Sint-Kristina (Brustem): https://www.facebook.com/pg/chiro.brustem/about/?ref=page_internal

Chiro Borgloon: http://chiroloon.yolasite.com/chiroloon.php

Chiro Sint-Rita (meisjes): http://www.chirosintrita.be/

Chiro Sint-Marten (jongens): http://lj1002.be/

Chiro Sint-Marten (meisjes): https://www.facebook.com/chiromeisjes.sintmarten?fref=ts

Chiro eNWéKa: http://www.chiroenweka.be//

Chiro Hoepertingen: http://www.chirohoepertingen.be/

Chiro Wijer (meisjes): http://chiromeisjeswijer.chirosite.be

Chiro Wijer (jongens): https://www.facebook.com/chiro.jongens.wijer1/?fref=ts

Chiro Engroli: http://www.chiroengroli.be

Chiro Vechmaal: http://www.chiroharlekijn.be/Home.php

Chiro Sankt Vith: https://chirostvith.wordpress.com